Met Singillis Zingt wordt zaterdagavond de aftrap gegeven van de kermis.
Kristof Pieters Met Singillis Zingt wordt zaterdagavond de aftrap gegeven van de kermis.

Septemberkermis verhuist naar Omer De Meyplein

Dit weekend is het kermis in Sint-Gillis-Waas. Omdat er dit jaar minder attracties zijn, staan deze niet meer op het Kerkplein, maar wel op het Omer De Meyplein. Nog nieuw dit jaar is ‘Singillis Koerst’.

De kermis opent zaterdagavond om 20 uur met ‘Singilles Zingt’. Hugokee, Ina De Vos en The Smartie’s zorgen voor de begeleiding. Op zondag 1 september om 11 uur speelt de Harmonie Sint-Cecilia een aperitiefconcert, met aansluitend koud buffet. Inschrijven kan via 0476-99.09.21.

Op 2 september om 9.30 worden de overleden parochianen herdacht in de Sint-Egidiuskerk. ‘s Avonds is er het nieuwe ‘Singillis Koerst’ met start en aankomst in de Kasteelstraat. Recreanten, inwoners en plaatselijke wielerclubleden worden om 18 uur aan de start verwacht. Andere wielertoeristen mogen om 19.15 uur op de trappers staan. Op woensdag 4 september is er de jaarmarkt in de Kerkstraat. Elke deelnemende inwoner krijgt vijf kermisjetons. Vanaf 10.30 uur zorgt Orkest Bazar voor circus. Om 11 uur is er de jetonworp voor de kinderen, die gaat nu door vanuit de toren van het kasteel De Vaulogé in plaats van de kerktoren. Om 12 uur wordt de kermis afgesloten door schlagerzanger Serge Barthier. Doorlopen is er in het oud-vredergerecht ook een expo met foto’s van Herwin Vereecken en in de CM-zaal in de Pompstraat kan men terecht voor een creamarkt van Samana.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer