Een politiewagen van de zone Bodukap.
CREDIT: Benoit De Freine Een politiewagen van de zone Bodukap.

“Beginnen dealen om politievoertuig terug te betalen”

Een 21-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver had een origineel excuus klaar voor zijn drugshandel. Hij verklaarde de rechter woensdag dat hij begon te dealen ten gevolge van een verkeersongeval met een politievoertuig.

De jongeman liep op 17 maart tegen de lamp toen hij staande werd gehouden door de politie van de zone Bodukap en de agenten een cannabisgeur roken. In de wagen werden drugs aangetroffen, bij een daaropvolgende huiszoeking nog veel meer. Speurders troffen onder meer cannabis XTC, CDS en ketamine aan alsook bijna 2.000 euro cash.

Volgens de procureur des konings dealde de man al een tot anderhalf jaar en behaalde hij zo een vermogensvoordeel van minstens 193.845 euro. Ze vroeg ook de verbeurdverklaring van de wagen en vorderde verder een gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete van 8.000 euro.

Perte-totale

Volgens de verdediging ligt de oorzaak voor het dealen bij een verkeersongeval in december 2017 op het kruispunt van de Mechelbaan en de Bergstraat. Zowel zijn eigen wagen als het politievoertuig waren total loss. “Hij dacht de gloednieuwe wagen ter waarde van 180.000 euro te zullen moeten betalen en sloeg in paniek. De gedachte overheerste alles.”

De beklaagde speelt voetbal en is fervent supporter van KV Mechelen. Volgens zijn raadsman werd in dat milieu wel wat drugs gebruikt en lag daardoor het dealen voor de hand. De man gebruikte zelf ook al jaren.

De verdediging vroeg opschorting van straf. “Hij heeft een grote stommiteit begaan, maar gaan we daarvoor zijn toekomst hypothekeren?”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer