Katrien Melis in het kattenhotel. De dieren kunnen er rondkuieren in gras en klimmen in takken.
David Legreve Katrien Melis in het kattenhotel. De dieren kunnen er rondkuieren in gras en klimmen in takken.

Luxe kattenhotel staat te koop

ZIEKTE VAN LYME DWINGT UITBAATSTER OM ZOOEASY OVER TE LATEN

"De katten zijn de kindjes en ik probeer de juiste mama te vinden." Katrien Melis (34) zoekt een waardige opvolger om haar luxe kattenhotel ZooEasy uit te baten. Tien jaar lang runde ze in haar eentje het hotel, maar nu ze getroffen is door de ziekte van Lyme zet ze het pand te koop.

In ZooEasy langs de Mechelsesteenweg zijn de katten van mensen die op vakantie zijn al een decennium lang in de veilige handen van Katrien Melis. Katrien, van opleiding een dierenartsassistente, zet nu noodgedwongen een punt achter haar levenswerk. "Ik heb een chronische vorm van de ziekte van Lyme. De ziekte vreet energie, energie die ik normaal in mijn hotel moet steken. De katten krijgen nog altijd de beste zorgen, maar toekomstgericht zoeken we naar oplossingen. Bovendien wordt Lyme door de medische wereld niet erkend en staan de patiënten zelf in voor het financiële aspect. Ik kan onmogelijk tegen de vermoeidheid vechten, mijn medische kosten betalen én een hotel runnen."

595.000 euro

ZooEasy telt 17 poezenkamers. Voor de sociale katten zijn er ook gezamenlijke ruimtes. Vraagprijs voor het luxe kattenhotel en de aanpalende woning bedraagt 595.000 euro. "Het staat nu drie weken te koop en er is interesse. Ik besef dat het geen laag bedrag is, maar het is een en-en-verhaal. Het gaat niet alleen om het hotel, maar ook de aanpalende woonst en het trimsalon voor honden zitten in de prijs. De koper krijgt er de inboedel bij, van de krabpalen tot de kattenbakken en de aquariums. Een deadline voor de verkoop heb ik niet echt. Het liefst van al wil ik de zaak met een goed gevoel achterlaten."


"Mijn droom is dat de passie voor dieren van de koper even groot is als die van mij. De katten zijn de kindjes en ik probeer de juiste mama te vinden. In het begin wil ik hem of haar graag begeleiden. Het geeft me een beter gevoel als ik weet dat het hotel in bekwame handen is, en ook de klanten varen er wel bij. Eens ik de kneepjes van het vak heb doorgegeven, mag de eigenaar natuurlijk de zaak naar zijn eigen hand zetten", zegt Katrien. "Een kattenhotel is altijd al mijn droom geweest. Na negen jaar zijn de verbouwingen achter de rug en draait het hotel op volle toeren. Het is echt jammer dat me dit nu moet overkomen. Ik sta er niet om te springen en er zijn al veel tranen gevloeid, maar mijn verstand zegt dat ik een stapje terug moet zetten."

Lees meer