6 Op de terreinen van een voormalig tuinbouwbedrijf vatte een silo met stookolie vuur.
Tim Van der Zeypen Op de terreinen van een voormalig tuinbouwbedrijf vatte een silo met stookolie vuur.

Silo met stookolie vat vuur, vermoedelijk door slijpwerken

Hulpdiensten zijn dinsdagvoormiddag moeten uitrukken naar een voormalig tuinbouwbedrijf in de Waverstraat in Sint-Katelijne-Waver. Een silo met stookolie had er vuur gevat.

Arbeiders waren dinsdagochtend gestart met de afbraakwerken van een betonnen silo in een voormalig tuinbouwbedrijf. “De silo was leeg en werd kortelings nog gereinigd. Vermoedelijk vatte nog een restje stookolie vuur door de slijpwerken”, legt kapitein Peter Verelst van brandweerzone Rivierenland. 

Het vuur woedde heel hevig en ging gepaard met een grote rookpluim. Volgens enkele buurtbewoners schoten de vlammen bij aankomst van de brandweer ook metershoog uit de silo. De brandweermannen focusten zich vooraf voornamelijk op het afkoelen van de silo, inmiddels maakten de arbeiders een gat in de silo.

“Op die manier konden we ook binnenin de silo blussen”, besluit de brandweerkapitein. “Zo kregen we de brand uiteindelijk snel onder controle.” De brandweer moest na de bluswerken de silo wel nog verder afkoelen.  Bij de brand raakte niemand gewond. 

Door de interventie van de brandweer bleef de Waverstraat afgesloten door de politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
6
Tim Van der Zeypen
6
Tim Van der Zeypen
6
Tim Van der Zeypen
6
Tim Van der Zeypen
6
Tim Van der Zeypen

Lees meer