getty

Veertiger bedreigt cafébezoekers met kalasjnikov na ruzie over zijn nazistische tattoo’s

Het parket in Mechelen vorderde woensdagochtend een celstraf van een jaar met probatie-uitstel tegen een 48-jarige man. De veertiger kreeg het in een café in Sint-Katelijne-Waver aan de stok met enkele cafébezoekers omwille van de nazistische tattoo’s op zijn kuit en een hakenkruis op zijn helm. Later op de avond bedreigde hij hen ook nog met een kalasjnikov.

De feiten dateren vanuit de zomer van 2018. Kort nadat de man het café was binnengewandeld, ontstond er volgens de latere slachtoffers een duidelijke spanning. Een spanning die werd gecreëerd door de tattoo’s op beklaagdes kuit (die zichtbaar waren door zijn driekwartsbroek, red.) en de 65 stickers en hakenkruis op zijn Duitse helm. 

Die spanning escaleerde uiteindelijk in een vechtpartij . Hierbij moesten twee cafébezoekers een klap van zijn helm incasseren. “Vervolgens dreigde hij er ook nog mee om hen dood te schieten met ofwel zijn kalasjnikov of tweeloop”, luidde het bij openbaar aanklaagster Lieselotte Claessens. Na die dreigementen voegde hij ei zo na de daad bij het woord. 

Onklaar 

Beklaagde vertrok huiswaarts om er zijn kalasjnikov te gaan ophalen, keerde terug naar het café en richtte het op de slachtoffer. “De man kon snel overmeesterd worden, maar vluchtte. Uiteindelijk werd hij thuis aangetroffen. Het wapen bleek een onklaar wapen te zijn, maar het blijft een verboden wapen”, ging Claessens verder. 

In zijn woning werden er verder ook nog heel wat illegale knipmessen, een knots, boksbeugel, taser alsook nog een tweeloop aangetroffen. Alle verboden wapens werden in beslag genomen door de politie en vandaag op zitting verbeurdverklaard.

“Nooit willen schieten”

Bij zijn verklaringen aan de politie beweerde de 48-jarige dat hij eerst zelf werd aangevallen en geslagen. “En dat wapen heb ik enkel gebruikt om hen schrik aan te jagen”, aldus de veertiger. “Ik heb nooit gedreigd met het feit dat ik hen zou doodschieten.” Het parket eiste naast de celstraf met uitstel ook nog een geldboete van 150 euro. 

De verdediging stelde een probatie-uitstel voor. “Mijn cliënt heeft inderdaad deze tattoos en de feiten worden niet betwist”, klonk het bij zijn advocaat. “Maar hij heeft naast psychische problemen ook heel wat problemen met de dood van zijn moeder waardoor hij in de drank was gevlogen.”

Rechter Suzy Vanhoonacker velt op 9 oktober een vonnis. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jakke Troost

    Opsluiten aub.

  • Jos Schepens

    Die advocaten toch altijd, niet te doen! Het grootste crapuul nog proberen voorstellen als een slachtoffer!

Lees meer