Gemeente SKW

Vormingsavond, boekenjacht en tuttenhuisje tijdens Week van de Opvoeding

Tijdens de Week van de Opvoeding kan je in Sint-Katelijne-Waver deelnemen aan enkele activiteiten. Vanavond wordt de week op gang getrapt met een vormingsavond over de kracht van buitenspelen. 

“Ouders, leerkrachten en al wie met kinderen werkt, krijgt er heel wat boeiende inzichten over buitenspelen en tips over hoe ze kinderen hiertoe kunnen stimuleren”, vertelt burgemeester en schepen van Jeugd Kristof Sels (N-VA). De vormingsavond vindt vanavond plaats van 19.45 tot 22 uur in de Dijkstein-school. Tijdens de Week van de Opvoeding gaan ouders en kinderen in Sint-Katelijne-Waver ook vijf keer op boekenjacht. “Vijf dagen lang plaatsen we op de Facebook-pagina ‘Huis van het Kind Sint-Katelijne-Waver’ om 17 uur een foto van een boek dat we ergens in onze gemeente verstopt hebben. Wie de locatie herkent en als eerste ter plekke is, mag het boek mee naar huis nemen. Wanneer de vinder het boek gelezen heeft, is het de bedoeling om het door te geven aan een vriendje of in één van onze boekenruilkastjes te zetten. Zo geniet de hele gemeente ervan.” 

In de week van 13 mei krijgen alle leerlingen van de Katelijnse scholen een originele bladwijzer met daarop ook de vijf titels die te vinden zijn. In het nieuwe buurtpark achter het gemeentehuis staan er tot 23 mei ook enkele tuttenhuisjes. Kleuters kunnen er hun tutje achterlaten. “Als kinderen afscheid nemen van hun tutje en het achterlaten in een tuttenhuisje en de ouders hiervan een foto maken en deze bezorgen aan Huis van het Kind, mogen ze bij hen een knuffel kiezen. Vrijwilligers hebben de knuffels zelf gehaakt.” Inschrijven voor de vormingsavond vanavond doe je via kind@skw.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer