't Sentrum feestelijk geopend

De gemeente Sint-Laureins heeft gisterenavond de nieuwe sportaccommodatie aan 't Singelken feestelijk geopend. Het gebouw krijgt de naam 't Sentrum.

De naam is een samentrekking van Sente wat verwijst naar Sint-Laureins en van centrum, omdat het een centrum wordt voor sport, spel en ontspanning. "Het gebouw zelf heeft 1,8 miljoen euro gekost", legt schepen van Financiën Hugo Coene (Samen Anders) uit. "Maar de kostprijs van het hele project komt boven de drie miljoen euro uit. We hadden eerder al 900.000 euro geïnvesteerd in de aanleg van een nieuw voetbalterrein, een Finse piste en een omheining. Het speelterrein en het bijgebouw zullen ook nog eens 200.000 euro kosten. En voor de studie hebben we ook al 200.000 euro moeten investeren. Een grote kost, maar heel het dorp zal er kunnen van genieten."

Schepen Robert Soberon (N-VA) is blij met de realisatie. "Door het faillissement van de aannemer heeft de bouw een half jaar stil gelegen, maar we zijn blij dat we nu toch kunnen verhuizen", zegt Soberon. "Het wordt de nieuwe thuis van onze voetbalclub FC Goalgetters, van de speelpleinwerking en van dansschool Movimento. Maar het moet vooral een thuis worden voor elke Sentenaar. Ook andere verenigingen kunnen de mooie zalen gebruiken." (JSA)

Lees meer