De controledienst van de Vlaamse Overheid stelde onregelmatigheden vast bij de toekenning van ruimtelijke vergunningen
Frank Eeckhout De controledienst van de Vlaamse Overheid stelde onregelmatigheden vast bij de toekenning van ruimtelijke vergunningen

Audit Vlaamse Overheid bevestigt
onregelmatigheden in verkaveling ‘s Hondshuffel

Een audit van de Vlaamse overheid bevestigt dat er onregelmatigheden zijn gebeurd in de verkaveling 's Hondshuffel in Sint-Lievens-Houtem. Het actiecomité Leefbaar 's Hondshuffel-Hofkouter-Mgr. Meulemanstraat, dat zich verzet tegen de komst van deze megalomane woonwijk, voelt zich gesterkt door deze doorlichting.

Bij de toekenning van ruimtelijke vergunningen, waaronder het dossier 's Hondshuffel in Sint-Lievens-Houtem heeft 'Audit Vlaanderen', de controledienst van de Vlaamse Overheid onregelmatigheden vastgesteld bij het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen.

Sinds enige tijd kunnen woonuitbreidingsgebieden in principe pas aangesneden worden, wanneer zwart op wit kan worden aangetoond dat er in de betrokken gemeente nood is aan extra wooncapaciteit. Dat is één van de voorwaarden waaraan een principieel akkoord moet voldoen om goedgekeurd te worden door gemeente én provincie. "Het is hoogst opmerkelijk dat dergelijk afwijkingen zich bijna allemaal afspeelden in Oost-Vlaanderen en dat allen tijdens de periode dat Geert Versnick (Open Vld) aan het roer stond als gedeputeerde voor Ruimte Ordening in Oost-Vlaanderen. In 2016 kwam Versnick daardoor reeds in opspraak en later nog meer toen bleek dat hij zijn feestjes liet sponsoren door bouwpromotoren in dure restaurants in Sint-Martens-Latem. Peter De Nil – bestuurder van Immo Invest nv en aanvrager van de verkaveling in ’s Hondshuffel - was daar de belangrijkste sponsor", zegt het actiecomité.

"Op exact hetzelfde moment als in Sint-Lievens-Houtem doet zich in het landelijke Gavere-Asper net hetzelfde voor. Niet toevallig dezelfde bouwpromotor Immo Invest nv slaagt erin om - zoals ook nu hier blijkt – op onregelmatige wijze een principieel akkoord goed te keuren via de gemeente en de deputatie van Oost-Vlaanderen. Ook hier verenigen de bewoners zich in een actiecomité en stoten op verschillende dubieuze zaken zowel van het lokale bestuur als van de provincie. De gelijkenissen met het dossier in Sint-Lievens-Houtem zijn treffend", het actiecomité verder.

“Wij hebben het rapport van de audit kunnen inkijken en het woonuitbreidingsgebied ’s Hondshuffel staat samen met dat van Gavere-Asper op de lijst van die 5 onwettige akkoorden. De link tussen het lokale bestuur van Nieuw Houtem met Immo Invest nv enerzijds en de link tussen de gedeputeerde Versnick eveneens met Immo Invest nv anderzijds, roept enorm veel vragen op en niet alleen bij de buurtbewoners, maar dus ook bij de Vlaamse Overheid. Die tekent bezwaar aan tegen de verkavelingsvergunning verleend door het gemeentebestuur. Dit op basis van de argumenten die het 3 jaar geleden reeds gemeld had. Hier opnieuw doet het vele wenkbrauwen fronsen dat het gemeentebestuur dit gedurende geheel die periode gewoon naast zich neerlegde.”

Op 4 oktober doet de provincie een uitspraak wat betreft het bezwaar tegen het gedeelte noord, dat door de gemeente gedeeltelijk werd goedgekeurd. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jozef Van De Putte

    Opgepast mensen bij het stemmen op NH,anders zijn jullie terug voor enkele jaren slachtoffer van het een en ander!Nog eens het bewijs dat het altijd om geld draaid en wees gerust,volgende week zal ik eens met groot nieuws naar buiten komen,ik denk dat er velen zullen verschieten,één week voor de verkiezing!

  • Dirk Blanchart

    Ola het ene heeft het andere de hand Open VLD en Nieuw Houthem zorgen blijkbaar goed voor elkaar!

Lees meer