Basisschool Klim-Op tekende het Klimaatcharter.
Frank Eeckhout Basisschool Klim-Op tekende het Klimaatcharter.

Basisschool Klim-Op ondertekent klimaatcharter

De duurzaamheidsambtenaar van de gemeente, Leen Backaert, en de provinciale MOS-begeleider Wouter De Tandt brachten samen met de Houtemse schepen van Leefmilieu Tim De Knyf een bezoek aan basisschool Klim-Op. Directeur Jo Dedeurwaerder tekende het Klimaatcharter. 

Schepen De Knyf gaf info aan de leerlingen en leerkrachten van het vijfde leerjaar: “De gemeenten en steden in de regio Zuid-Oost-Vlaanderen hebben een duidelijke doelstelling: 40 procent minder CO2 uitstoten tegen 2030. Dat is niet meer zo veraf en het engagement is erg ambitieus. Daar is een stappenplan voor nodig. Met 58 maatregelen en meer dan 300 concrete acties is het klimaatactieplan de weg naar de realisatie van onze lokale klimaatdoelstelling. Alle dertien gemeenten en steden die het klimaatactieplan ‘klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen’ ondertekenden, starten dit jaar met een top 20 van meest prioritaire maatregelen. Het betrekken van scholen in het klimaatverhaal én het stimuleren van duurzaam schoolverkeer zijn acties uit die top 20, waarbij onder meer Sint-Lievens-Houtem trekkende gemeente is.” De leerkracht(en) van het vijfde leerjaar krijgen volgend schooljaar van het projectteam de nodige bagage mee om aan de slag te kunnen rond de thema’s klimaat en mobiliteit.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer