Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem gaat voor een brandveilige gemeente.
repro Frank Eeckhout Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem gaat voor een brandveilige gemeente.

Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem sensibiliseert op avondmarkt

Een ploeg van brandweerpost Sint-Lievens-Houtem gaat op vrijdag 28 juni bezoekers van de avondmarkt op het Marktplein sensibiliseren over de gevaren van brand.

Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem gaat voor een brandveilige gemeente en gebruikt de avondmarkt in het centrum van de gemeente om een bewustwordingscampagne te voeren. De BPA (Brand Preventie Adviseur)- stand zal hierbij ook aanwezig zijn. Bezoekers van de avondmarkt kunnen kennismaken met de verschillende manieren van rook-en hittedetectie, evenals met de gevaren van brand en rook. Uit statistieken blijkt immers dat bij een nachtelijke brand de overlevingskansen van de bewoners merkelijk lager zijn. “Dit komt omdat je tijdens je slaap de rook niet kunt ruiken. Wil je je overlevingskansen vergroten, dan is de aanschaf en de correcte plaatsing van een rookdetector alvast een goed begin. Maak je huis brandveiliger en kom zeker eens langs op onze preventiestand voor meer praktische info", roept luitenant Jonathan Jouret op.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer