2 De paarden kwam vast te zitten in deze veerooster in het Kortseveld in Sint-Lievens-Houtem. wildrooser
Kris Troch De paarden kwam vast te zitten in deze veerooster in het Kortseveld in Sint-Lievens-Houtem. wildrooser

Drama nadat paarden vastraken in veerooster tijdens tocht: een paard niet meer te redden, twee andere gewond

Een gezellige paardenwandeling met enkele gespannen is zondagnamiddag dramatisch geëindigd in het Kortseveld in Sint-Lievens-Houtem. Drie paarden raakten klem in een veerooster ter hoogte van een boerderij. Een paard raakte zo zwaar gewond, dat het niet kon gered worden.

Een gezelschap van een drietal gespannen met menners uit de regio’s Brugge en Kortrijk trok zondagmiddag rond 13 uur het Kortseveld in. Niet veel later liep het dramatische fout bij het oversteken van een veerooster. Liefst drie dieren van een gespan kwamen met hun benen klem te zitten.

De menners maakten de dieren los, maar slaagden er niet in ze te bevrijden. Uiteindelijk werd de brandweer en een dierenarts opgetrommeld. Twee dieren konden vrij snel bevrijd worden. Hun verwondingen bleven beperkt. Een derde dier was zo zwaar gewond dat de dierenarts besliste het ter plaatse te laten inslapen.

2 Aan het begin van de Kortseveld in Sint-Lievens-Houtem staat een verkeersbord dat wijst op de veerooster en de ontoegankelijkheid voor gespannen. wildrooster
Kris Troch Aan het begin van de Kortseveld in Sint-Lievens-Houtem staat een verkeersbord dat wijst op de veerooster en de ontoegankelijkheid voor gespannen. wildrooster

Lees meer