De aankoop van deze woning door de gemeente roept heel wat vragen op bij de bewoners van de Olmenlaan.
Frank Eeckhout De aankoop van deze woning door de gemeente roept heel wat vragen op bij de bewoners van de Olmenlaan.

Gemeente betaalt 220.000 euro voor noodwoning
in Olmenlaan

De gemeente Sint-Lievens-Houtem heeft uiteindelijk 220.000 euro betaald voor de aankoop van een noodwoning in de Olmenlaan. Dat is 24.000 euro minder dan de vraagprijs.

Omdat de woning paalt aan de gemeentelijke loods vrezen bewoners van de Olmenlaan dat de aankoop van de woning een aanzet is naar de aanleg van een nieuwe ontsluiting van de loods. Daardoor zou de Olmenlaan heel wat extra verkeer te slikken te krijgen. Op de gemeenteraad stelde burgemeester Lieven Latoir (NH) nog eens dat daarover nog geen beslissing genomen is. “We hadden dringend nood aan een nieuwe instapklare noodwoning. Onze andere woningen zijn immers bezet of dringend toe aan renovatie", motiveert burgemeester Latoir de aankoop. Oppositiepartijen sp.a, CD&V en N-VA stemden tegen, Open Vld onthield zich.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Linda Linthout

    Kind moet een naam hebben is het niet zo dat buj aankoop van een woning er verpluchte renovaties moeten gebeuren en de andere woningen konden met dit geld een grote verovering krijgen maar vanzelf gebeurt dat niet

Lees meer