Alle gemeenteraadsleden krijgen een tablet ter beschikking.
AP Alle gemeenteraadsleden krijgen een tablet ter beschikking.

Gemeenteraad zonder papier: Raadsleden krijgen tablet

Het gemeentebestuur van Sint-Lievens-Houtem gaat tablets aanbieden aan de gemeenteraadsleden om de voorbereiding en opvolging van de raden en vergaderingen efficiënter, gebruiksvriendelijker en duurzamer te laten verlopen.

“Raadsleden die op het voorstel van een tablet ingaan, moeten in ruil hiervoor afzien van het recht om verslagen, dagordes en bijlagen van de vergaderingen nog op papier ter beschikking te krijgen. Dus geen dikke papierbundels van honderden pagina’s rekeningen en budgetten meer, maar een email met alle documenten in bijlage. Op deze manier gaan we voor een meer duurzame werking en op termijn zelfs voor een gemeenteraad zonder papier", kondigt schepen van Leefmilieu Tim De Knyf (NH) aan.

De gemeenteraadsleden krijgen de tablets ter beschikking voor de duur van hun mandaat. Ze blijven eigendom van de gemeente en worden teruggegeven wanneer een raadslid zijn of haar mandaat stopt.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK RASSCHAERT

    Na een mandaat zijn die toch An compleet verouderd.

Lees meer