Jonge motorrijder in levensgevaar na zwaar ongeval in Erpe-Mere

Een twintiger uit Aspelare (Ninove) is zondagochtend in Erpe-Mere levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar ongeval met zijn motor. De man reed in op een wagen die de steenweg kwam opgereden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde iets voor 9 uur op de Oudenaardsesteenweg vlakbij restaurants De Kleine Waarheid en Die Volstruis in Bambrugge. Een bejaarde vrouw uit Burst reed na een bezoek aan bakkerij Lieven de steenweg op richting Vijfhuizen met de bedoeling een U-bocht richting Burst te maken. Op hetzelfde moment kwam de twintiger met zijn motor aangereden vanuit Burst. Volgens ooggetuigen probeerde de motard de wagen nog te ontwijken, maar raakte hij die toch op de neus.

Enorme klap

De klap was enorm. De motorkap werd volledig weggeduwd en de motor belandde langs de kant van de weg op een oprit. De onfortuinlijke motorrijder schoof nog een tiental meter verder richting Vijfhuizen. Buren die het ongeval hoorden gebeurden, troffen de man bij bewustzijn aan. “Hij was helder en we konden met hem praten tot de hulpdiensten arriveerden.” Toen ambulanciers en MUG-team de verzorging startten, zakte de man langzaam weg. Pas om 9.30 uur was de motard voldoende stabiel voor transport naar het ziekenhuis.

“De motorrijder is in levensgevaar. De chauffeur van de wagen raakte lichtgewond, maar werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht”, aldus commissaris Luc Backaert van de lokale politiezone Erpe-Mere/Lede. Om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen werd een verkeersdeskundige opgeroepen. Door het ongeval bleef de drukke Oudenaardsesteenweg lange tijd afgesloten voor alle verkeer.

In november vorig jaar gebeurde iets verderop ook een zwaar ongeval met een motorrijder.

11 Door het ongeval was de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge in beide richtingen versperd voor het verkeer.
Koen Moreau Door het ongeval was de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge in beide richtingen versperd voor het verkeer.
11 De motor (rechts) belandde bijna in een voortuintje van een huis.
Koen Moreau De motor (rechts) belandde bijna in een voortuintje van een huis.
11 De aanrijding gebeurde op de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge.
Koen Moreau De aanrijding gebeurde op de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge.
11 De motard raakte zwaargewond.
Koen Moreau De motard raakte zwaargewond.
11 De motor op een oprit naast de weg.
Koen Moreau De motor op een oprit naast de weg.
11 Ook de wagen is total loss.
Koen Moreau Ook de wagen is total loss.
11 De motor.
Koen Moreau De motor.
11 De motorrijder werd lange tijd ter plaatse verzorgd.
Koen Moreau De motorrijder werd lange tijd ter plaatse verzorgd.
11 De aanrijding gebeurde op de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge (Erpe-Mere) ter hoogte van bakkerij Lieven naast de garage van Opel.
Koen Moreau De aanrijding gebeurde op de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge (Erpe-Mere) ter hoogte van bakkerij Lieven naast de garage van Opel.
11 De motor belandde na de aanrijding op een oprit naast de weg.
Koen Moreau De motor belandde na de aanrijding op een oprit naast de weg.
11 De aanrijding gebeurde op de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge (Erpe-Mere) ter hoogte van bakkerij Lieven naast de garage van Opel.
Koen Moreau De aanrijding gebeurde op de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge (Erpe-Mere) ter hoogte van bakkerij Lieven naast de garage van Opel.

Lees meer