De Livinusrun wordt op zondag 23 juni voor de tiende keer gelopen.
Frank Eeckhout De Livinusrun wordt op zondag 23 juni voor de tiende keer gelopen.

Livinusrun viert jubileum: tiende keer lopen van Gent naar Sint-Lievens-Houtem

De Livinusrun van café Pallieter viert dit jaar zijn jubileum. “Onze bedevaartsloop van Gent naar Sint-Lievens-Houtem wordt op zondag 23 juni voor de tiende keer georganiseerd", zegt uitbater Luc.

De Livinusrun wordt traditioneel gelopen op de zomerjaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem. Die vindt altijd plaats tijdens het laatste weekend van juni. “Door omstandigheden organiseren we onze Livinusrun een week vroeger. De lopers kunnen kiezen uit vier afstanden. Wie kiest voor de lange afstand van dertig kilometer vertrekt in het Keizerpark in Gent. Minder geoefende lopers kunnen starten in Gontrode (18 km), Oosterzele (12 km) of Sint-Lievens-Houtem (6 km). Daarnaast is er ook een kidsrun voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Die afstanden zijn 300 meter, 600 meter en 1,2 km naargelang de leeftijd van de deelnemertjes", vertelt Luc.

Voorinschrijven kan tot zondag 16 juni en er is een tijdsregistratie voor elke deelnemer. Het vervoer naar de startplaats gebeurt per autocar. Inschrijven voor de kidsrun kan in café Pallieter en is gratis. De eerste reeks start om 9.20 uur. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer