3 De politie kon drie illegalen oppakken in een maïsveld.
Frank Eeckhout De politie kon drie illegalen oppakken in een maïsveld.

Politie plukt drie illegalen uit maïsveld, drie andere uren later opgepakt in bushokje

In de Leenstraat in de Houtemse deelgemeente Bavegem hebben verschillende patrouilles van de lokale politie donderdagvoormiddag drie illegalen uit een maïsveld geplukt. Drie anderen werden in de namiddag opgepakt in een bushokje in Bavegem.

Verschillende bewoners merkten donderdagvoormiddag twee mannen met rugzak al lopend op langs de Wettersesteenweg. Ter hoogte van Cominbel vluchtten de twee de velden in. Een alerte buurtbewoner belde meteen de politie. Daarop begon een grote zoekactie waarbij drie personen werden opgepakt. “Het ging om zes personen die verschillende keren zijn opgemerkt tussen de E40 in Wetteren en Sint-Lievens-Houtem. Naar drie personen zijn we nog op zoek, maar het is goed mogelijk dat die ondertussen al opnieuw in Wetteren zijn. De drie anderen zijn naar ons politiecommissariaat gebracht. Het is nu aan de Dienst Vreemdelingenzaken om te beslissen wat er met hen moet gebeuren. Ofwel worden ze naar een gesloten asielcentrum gebracht, ofwel krijgen ze het bevel om het land te verlaten", zegt politiecommissaris Gunther Van Steenberge. In de namiddag stoven opnieuw enkele politiewagens richting Wettersesteenweg in Bavegem. “Een alerte buurtbewoner merkte de drie andere illegalen op in een bushokje en bracht ons daarvan op de hoogte. Ook zij werden overgebracht naar het politiecommissariaat", laat Van Steenberge nog weten.

3 De illegalen werden opgemerkt langs de Wettersesteenweg in Bavegem...
Frank Eeckhout De illegalen werden opgemerkt langs de Wettersesteenweg in Bavegem...
3 ... waar ze de velden in vluchtten.
Frank Eeckhout ... waar ze de velden in vluchtten.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • stefan crama

    Wat is het nut om die op te pakken met de kennis dat ze een paar uur later weer vrijgelaten worden. Weggesmeten geld. Maak illegaliteit strafbaar en dan praten we verder.

Lees meer