Illustratiebeeld - De man uit Sint-Lievens-Houtem krijgt tien maanden cel met uitstel voor een schermutseling tijdens de winterjaarmarkt. Een paardenhandelaar kreeg toen een mes in de rug.
thinkstock Illustratiebeeld - De man uit Sint-Lievens-Houtem krijgt tien maanden cel met uitstel voor een schermutseling tijdens de winterjaarmarkt. Een paardenhandelaar kreeg toen een mes in de rug.

Tien maanden cel met uitstel voor man die paardenhandelaar met mes in de rug steekt tijdens winterjaarmarkt

De 63-jarige L.V. uit Sint-Lievens-Houtem is veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel en een boete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel. De man krijgt de straf omdat hij op de winterjaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem in 2016 een steekwonde heeft toegebracht aan een paardenhandelaar.

De schermutseling ontstond toen de paardenhandelaar uit Mere zijn vrachtwagen wilde parkeren aan de woning van de beklaagde. Hij maakte daarbij aanstalten om in de verkeerde rijrichting te rijden en nam enkele paaltjes aan de woning van de beklaagde weg om het manoeuvreren makkelijker te maken. Dat zette kwaad bloed bij de 63-jarige bewoner. De zestiger kwam naar buiten en wilde alle signalisatieborden terug op de juiste plaats zetten. 

Steekwonde aan de rug

De paardenhandelaar liet zich  echter niet doen en de twee sleurden heen en weer met de borden. Tijdens het geduw en getrek bleek plots dat de paardenhandelaar een steekwonde aan de rug had opgelopen. Een mes wordt nooit teruggevonden op de plaats van de feiten, maar het slachtoffer vermoedt dat de dader dat snel heeft weggemoffeld. Het ontbreken van het mes is volgens de bewoner het grootste bewijs van zijn onschuld, maar de rechter oordeelt daar nu anders over. Ook de spoedarts die het slachtoffer heeft behandeld, spreekt over een steekwonde van 4 tot 5 centimeter diep, dwars door de winterkledij van de paardenhandelaar. De rechter legt de zestiger een celstraf van tien maanden met uitstel op. Hij moet ook een boete van 600 euro betalen, waarvan de helft met uitstel. De man kan wel nog beroep aantekenen tegen zijn veroordeling. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer