VIDEO. Cannabisplantage ontmanteld in woning waar vorige week levenloos lichaam werd aangetroffen

Plantjes hebben een straatwaarde van 300.000 euro per oogst

Langs de Wettersesteenweg in de Houtemse deelgemeente Bavegem werd vrijdagmorgen een grote cannabisplantage ontmanteld. In dezelfde woning werd vorige week donderdag nog het levenloze lichaam van een man aangetroffen. De huurder van het pand werd toen meegenomen door de politie. De man zit nog steeds opgesloten in de gevangenis. Of hij ook in verband gebracht wordt met het dode lichaam wil het parket niet kwijt.

Opschudding vorige week donderdag langs de Wettersesteenweg in Bavegem. Ziekenwagen, mug en politie hielden er met loeiende sirenes halt voor een woning. In de woning achter de garagepoort troffen ze het lichaam van een man aan. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. Het was de bewoner, Nordi E.B., die even voordien de hulpdiensten had opgebeld. Twee uur later werd de bewoner naar het politiecommissariaat in Zottegem gebracht. De man droeg een wit pak wat erop wijst dat hij zijn kledij heeft moeten achterlaten voor verder onderzoek. Het parket van Oudenaarde stuurde een wetsgeneesheer en het CSI-team naar de woning. Tot op vandaag wil het parket niets kwijt over de zaak.

4 In de woning troffen speurders meer dan 600 cannabisplanten aan.
Frank Eeckhout In de woning troffen speurders meer dan 600 cannabisplanten aan.

600 cannabisplanten

In de buurt ging al gauw het gerucht de ronde dat er in de woning ook een cannabisplantage werd aangetroffen. Maar ook daarover weigerde het parket alle commentaar. Dat gerucht werd vrijdagochtend bevestigd toen gemeentearbeiders ter plaatse kwamen om de cannabisplantage te ontmantelen. Verspreid over de kelder, het gelijkvloers en de zolder werden ruim 600 planten aangetroffen. Zo’n 550 daarvan waren oogstrijp. Met de vangst gaat ook heel wat geld gepaard. Eén plantje is goed voor 36 tot 48 gram wiet en kan tot vijf oogsten per jaar opleveren. Eén wietplantje is goed voor 2.400 euro per jaar. Per oogst levert dat de kwekers dus 300.000 euro op. 

Wellicht is Nordi E.B. de verkeerde personen tegen het lijf gelopen en hebben zij hem overtuigd om zijn woonst ter beschikking te stellen om cannabis te kweken

Buurtbewoners hadden al een tijdje verdachte gedragingen opgemerkt in en rond de woning. “Nordi was hier niet veel meer te bespeuren. Wel merkten we regelmatig drie vreemde personen op. Zij kwamen meestal langs rond de middag en bleven nooit lang. Nordi kwam enkel nog langs om zijn kippen en schapen eten te geven. Het viel wel op dat hij met een dikke Mercedes reed terwijl hij toch in schuldbemiddeling zat. Wellicht is hij de verkeerde personen tegen het het lijf gelopen en hebben zij hem overtuigd om zijn woonst ter beschikking te stellen om cannabis te kweken. In ruil daarvoor zullen ze wel beloofd hebben hem te helpen met zijn financiële problemen", klinkt het in de buurt.

Toen Nordi E.B. vorige week naar de woning kwam om zijn dieren eten te geven, moet hij het levenloze lichaam hebben aangetroffen. Omdat hij geen andere uitweg zag, belde hij de hulpdiensten. Het is dan ook dat de cannabisplantage werd ontdekt. Dat het parket nog steeds geen commentaar geeft over de zaak, kan erop wijzen dat E.B. niet vlot meewerkt met het onderzoek.

4 Gemeentearbeiders haalden de plantjes uit de woning.
Frank Eeckhout Gemeentearbeiders haalden de plantjes uit de woning.
4 Gemeentearbeiders haalden de plantjes uit de woning.
Frank Eeckhout Gemeentearbeiders haalden de plantjes uit de woning.
4 In de woning werd vorige week donderdag het levenloze lichaam van een man ontdekt.
Frank Eeckhout In de woning werd vorige week donderdag het levenloze lichaam van een man ontdekt.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer