Het nieuwe logo van fusieclub LDP Donza.
rv Het nieuwe logo van fusieclub LDP Donza.

BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte vormen samen LDP Donza, de grootste basketclub van Oost-Vlaanderen

De basketclubs BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte zijn gefusioneerd tot LDP Donza. De fusieclub mag zich de grootste basketclub van Oost-Vlaanderen en de vijfde grootste van Vlaanderen noemen, na Oostende, Kortrijk, Leuven en Antwerpen. 

Het werd al lange tijd aangekondigd, maar nu is het officieel: BBC Deinze-Nazareth (opgericht in 1971) en BBC Latem-De Pinte (opgericht in 1960) werden samengesmolten tot één fusieclub. LDP Donza werd op zondag 14 april officieel boven de doopvont gehouden en aan het hoofd staan voorzitter Jan Gesquière en ondervoorzitter Jan Blomme. De andere bestuursleden zijn Ronny Smet, Kris Van Erum, Dieter Haerens, Pol Lombaert, Fleur Decoutere en Piet Vanneste.

“De fusie zal ervoor zorgen dat er wel een en ander verandert, maar zonder de eigenheid en doelstellingen van de twee clubs te schaden,” klinkt het. “Een van de veranderingen is de naam en het logo. De nieuwe naam is een samenvoeging van de afkorting Latem De Pinte en de oude stadsnaam van Deinze, namelijk Donza. De laatste drie letters van Donza verwijzen naar Nazareth. Ook het nieuwe logo werd opgebouwd uit de identiteit van de twee bestaande logo’s.”

“De senior heren verzekerden zich alvast van een stek in eerste amateurklasse en onze ambitie is om daar structureel te blijven,” zegt sportief verantwoordelijke Piet Vanneste. “Maar ook met onze dames denken we al aan een mooie sportieve toekomst. Als je ziet welke resultaten onze meisjes met de jeugdploegen neerzetten, dan ziet die toekomst er veelbelovend uit.”

De eindeseizoenhappening van 1 mei wordt de eerste gezamenlijke activiteit van beide clubs en de startdag staat gepland op zaterdag 31 augustus.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer