Cultuurschepen Barbara Lannoy-Hallums, voorzitter van de Latemse Kunstkring Freddy Bijn, cultuurfunctionaris Sophie Desmet en Johan Van Twembeke.
Anthony Statius Cultuurschepen Barbara Lannoy-Hallums, voorzitter van de Latemse Kunstkring Freddy Bijn, cultuurfunctionaris Sophie Desmet en Johan Van Twembeke.

Expo over Raf Van den Abeele en vijftig jaar Heemkring Scheldeveld

In de Oude Brouwerij in Sint-Martens-Latem loopt nog tot zondag 2 juni een tentoonstelling rond Raf Van den Abeele en het vijftigjarig bestaan van Heemkring Scheldeveld. De expo is een verlengstuk van de retrospectieve rond Albijn Van den Abeele, de grootvader van Raf.

In de artiestenzolders van het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem loopt al enkele weken een retrospectieve over voormalig burgemeester en kunstenaar Albijn Van den Abeele. Tegelijkertijd is er in de Oude Brouwerij in Dorp 24 een tentoonstelling rond zijn kleinzoon Raf (1919-2008), die vijftig jaar geleden samen met Julien Van Twembeke mee aan de wieg stond van Heemkring Scheldeveld. 

“Raf Van den Abeele was een van de stichters van de Latemse Kunstkring en daarnaast was hij burgemeester van Sint-Martens-Latem, historicus en heemkundige”, zegt Johan Van Twembeke, organisator van de expo rond Raf Van den Abeele en huidig voorzitter van Heemkring Scheldeveld. “Hij was ook actief bestuurslid van het Documentatie- en Archiefcentrum voor Kunst en Heemkennis. In de Oude Brouwerij tonen we aan de hand van foto’s, brieven en andere documenten het luik over zijn leven en werk. Onder de impuls van Raf werd Heemkring Scheldeveld opgericht en sinds 1970 brengt deze vereniging een jaarboek uit. We zijn actief in negen deelgemeenten en we tellen ondertussen zo’n 260 leden.”

De tentoonstellingen lopen nog tot en met zondag 2 juni. De artiestenzolders en de Oude Brouwerij zijn open op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Een toegangsticket bedraagt 3 euro. De catalogus van de retrospectieve is verkrijgbaar voor 15 euro in het gemeentehuis. Meer info via 09/282.17.00 en gemeente@sint-martens-latem.be. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer