De gemeente Sint-Martens-Latem schenkt 130 eiken aan haar inwoners.
rv De gemeente Sint-Martens-Latem schenkt 130 eiken aan haar inwoners.

Gemeente schenkt eiken na brand Notre-Dame

De gemeente Sint-Martens-Latem schenkt 130 eiken aan haar inwoners. Dit als symbolische actie na de brand in de Notre-Dame in Parijs. “Als bomengemeente willen wij onze bijdrage leveren in de compensatie van de CO2-opslag”, zegt burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele (Welzijn).

“In het najaar van 2015 oogstte de gemeente Sint-Martens-Latem eikels van de twee oudste bomen”, aldus de burgemeester. “Twee knoteiken in de Hoge Heirweg zijn ruim drie eeuwen oud en zijn genetisch goed uitgangsmateriaal voor het opkweken van plantgoed. In het parkbos werden door onze scholieren al 1.000 nakomelingen van de Latemse eiken aangeplant. Ook op het golfterrein kregen Latemse eiken ruimte om op te groeien.”

“In het najaar van 2022 zullen er hoogstambomen beschikbaar zijn”, vervolgt de burgemeester. “Een deel hiervan wordt aangeplant in de dreven in Latem en Deurle en graag bieden wij ter ere van de Notre-Dame 130 bomen aan aan onze inwoners. Hiermee vertegenwoordigen wij 10% van het aantal bomen dat verloren ging door de brand en die noodzakelijk zijn om het dak van de kathedraal te herbouwen.”

Inwoners die een Latemse eik willen aanplanten in hun tuin kunnen zich kandidaat stellen via e-mail aan grondgebiedzaken@sint-martens-latem.be.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer