De zaak verscheen maandag voor de correctionele rechtbank in Gent.
Sam Ooghe De zaak verscheen maandag voor de correctionele rechtbank in Gent.

Getuige van vechtpartij riskeerde boete, maar verlaat rechtbank met vergoeding

Een 27-jarige man uit Deurle werd maandag opgeroepen door de correctionele rechtbank in Gent om een getuigenis af te leggen over een vechtpartij. Hij verliet de rechtbank iets later met een vergoeding voor zijn getuigenis. Opmerkelijk, aangezien de man tijdens de vorige zitting nog een boete kreeg: hij was toen — voor dezelfde zaak — afgezakt naar de rechtbank, maar verliet de zaal vroegtijdig omdat hij te lang moest wachten.

Omdat de man vandaag wel correct aanwezig was, werd de boete hem kwijtgescholden. Bovendien had hij (zoals elke getuige) nadien ook recht op een getuigenvergoeding. “Enkel voor vandaag, niet voor de vorige keer dus”, aldus de rechter.

De man was in mei 2017 getuige van een vechtpartij in een shop langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem. Hij zag hoe twee mannen een derde man aanvielen, en één van hen vervolgens bleef natrappen. De twee beklaagden staan nu terecht voor slagen en verwondingen. Er kwamen ook twee inspecteurs van de lokale politie getuigen. Op 25 mei wordt de zaak behandeld, en zal het Openbaar Ministerie een straf vragen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer