In deze Amerikaans schoolbus kan je een gin-tonic of een wijntje bestellen: Ward (31) opent originele zomerbar in de tuin van interieurwinkel Flamant

Met deze hete temperaturen is verkoeling in een zomerbar hemels. Voor een origineel decor moet je in Sint-Martens-Latem zijn. Landegemnaar Ward Vandenbulcke (31) toverde een knalgele Amerikaanse schoolbus om tot de mobiele pop-up Baraboire. Hij parkeerde die in de tuin van interieurzaak Flamant langs de Kortrijksesteenweg (N43). 

2 Ward Vandenbulcke bij zijn zomerbar Baraboire.
Anthony Statius Ward Vandenbulcke bij zijn zomerbar Baraboire.
2 Bestellen doe je in de bus, genieten van de zon kan in een van de gezellige zithoekjes.
Anthony Statius Bestellen doe je in de bus, genieten van de zon kan in een van de gezellige zithoekjes.

Wie ooit naar The Simpsons gekeken heeft, herinnert zich ongetwijfeld de knalgele schoolbussen waarmee Bart en Lisa dagelijks werden opgepikt. Sinds kort staat er zo’n exemplaar in Sint-Martens-Latem, maar deze bus brengt geen kinderen naar school. Hij brengt wel mensen samen onder de naam Baraboire, de mobiele pop-upbar van Ward Vandenbulcke uit Landegem.

Meubels te koop

“Ik heb deze bus enkele jaren geleden voor een prijsje op de kop kunnen tikken”, zegt Ward, tot voor kort barman in Pleasures Boutique in Sint-Martens-Latem. “Ik heb de bus volledig gerestaureerd en sinds dit jaar rijdt hij ook effectief. Vroeger moest hij telkens getakeld worden. De voorbije drie zomers stond ik aan de Watersportbaan in Gent, maar door de uitbreidingsplannen van hockey- en tennisclub Gantoise moest ik op zoek gaan naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk ben ik in de achtertuin van woonwinkel Flamant beland, een idyllisch plekje aan de Kortrijksesteenweg. Een leuke samenwerking, want de zitbanken, tafels en stoelen zijn allemaal van Flamant. Dus wat je ziet, kan je ook kopen.”

“In Baraboire kan je terecht voor een drankje en een hapje”, vervolgt Ward. “We hebben onder andere bier, bubbels, wijn, gin-tonics en enkele tapas. De zomerbar is nog tot eind augustus iedere dag open van 15 uur tot middernacht. Bij slecht weer is hij gesloten.”

Baraboire bevindt zich langs de Kortrijksesteenweg 117 in Sint-Martens-Latem. Er ligt een ruime parking achter het gebouw. Meer info via www.baraboire.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer