Meer subsidies voor hulporganisaties

De gemeenteraad van Sint-Martens-Latem heeft aan 26 sociale hulporganisaties en verenigingen voor ontwikkelingshulp een toelage van 900 euro toegekend. Dat is een totaal bedrag van 23.400 euro. "We hebben meer aanvragen binnengekregen dan vorig jaar", zegt schepen van Sociale Zaken, Kristof Vanden Berghe.


In Sint-Martens-Latem dalen niet enkel de belastingen, maar er wordt ook meer budget voorzien voor hulporganisaties en ontwikkelingshulp. Op de gemeenteraad keurden de raadsleden een toelage van 900 euro goed aan 26 hulporganisaties.


"Het gaat om organisaties waarmee het lokaal bestuur samenwerkt, of die inwoners bijstaan of waar inwoners verblijven", zegt schepen Kristof Vanden Berghe. "Het gaat om twaalf instellingen op ons grondgebied zoals CAW Oost-Vlaanderen, vzw De Tandem en Heilig Hart Deinze en veertien ontwikkelingsorganisaties waar inwoners van Sint-Martens-Latem actief bij betrokken zijn zoals Centrum voor Geesteszieken in Zuid-Afrika en het Jeugdproject in Congo. Vroeger kregen sociale hulporganisaties 700 euro, maar we hebben beslist om de bedragen gelijk te trekken naar 900 euro. Dit jaar kregen we meer aanvragen binnen en dus wordt er ook een groter totaal bedrag voorzien." (ASD)

Lees meer