JVS

Afvalintercommunale MIWA heeft nieuw bestuur

Na zes jaar heeft afvalintercommunale MIWA een nieuw bestuur. Filip Baeyens (N-VA) uit Sint-Niklaas neemt de taak van voorzitter op zich. Franky De Graeve (CD&V) uit Temse blijft ondervoorzitter.

Afvalintercommunale MIWA staat in voor de verwerking van het huishoudelijk afval in vijf Wase gemeenten: Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster, samen goed voor meer dan 154.000 inwoners. Bij het begin van een nieuwe bestuursperiode wordt een nieuwe algemene vergadering en raad van bestuur geïnstalleerd. De raad van bestuur van MIWA telt tien mandatarissen, waarvan negen uit de gemeentelijke meerderheden, en één uit de oppositie. De leden van de raad van bestuur kiezen uit hun leden een voorzitter en een ondervoorzitter. Filip Baeyens uit Sint-Niklaas wordt dus voorzitter, hij volgt Christel Geerts (sp.a) op. Franky De Graeve uit Temse blijft ondervoorzitter.

Verder zetelen ook nog in de raad: Herwin De Kind (Groen) uit Sint-Gillis-Waas, Pieter De Witte (N-VA) uit Stekene, Agnes Dierick (CD&V) uit Waasmunster, Tineke Van Britsom (N-VA) uit Temse, Veerle De Beule, Filip Herman (N-VA) en Aster Baeck (Groen) uit Sint-Niklaas. Julien Ghesquière (CD&V) uit Sint-Niklaas werd opnieuw verkozen tot bestuurder met raadgevende stem namens de oppositie.

De opstart van het diftarproject voor de huis-aan-huisinzameling van huisvuil en de renovatie- en uitbreidingswerken van het recyclagepark aan de hoofdzetel aan Vlyminckshoek in Sint-Niklaas zijn de meest in het oog springende projecten voor het nieuwe bestuur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer