Kristof Pieters

Auto twee keer tegengehouden, twee keer rijbewijs ingetrokken

De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft in de nacht van woensdag op donderdag een auto twee keer tegengehouden. Er zat telkens iemand anders achter het stuur en twee keer bleek de bestuurder dronken of vertoonde hij tekenen van dronkenschap en werd het rijbewijs ingetrokken.

De eerste controle vond plaats in de Kasteelstraat in Temse. Een politiepatrouille merkte op dat een bestuurster haar auto niet helemaal onder controle leek te hebben. De vrouw werd gecontroleerd en blies positief. Ze had 1.93 promille alcohol in haar bloed. Het rijbewijs van de 50-jarige vrouw uit Sint-Niklaas werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Even later zag de politie hetzelfde voertuig aan een onaangepaste snelheid rijden. Er werd opnieuw een controle uitgevoerd. Een andere persoon bestuurde dit keer het voertuig. Deze vertoonde tekenen van dronkenschap, maar weigerde een alcoholtest af te leggen. Het rijbewijs van de 58-jarige man uit Sint-Niklaas werd eveneens onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken wegens het weigeren om een ademtest af te leggen.

Lees meer