Barbara Ongena en Dennis P.
RV Barbara Ongena en Dennis P.

Exclusief voor abonnees

Barbara (33) werd vermoord door haar ex, die de moord op zijn moeder kopieerde

Barbara Ongena (33) is wel degelijk met geweld om het leven gebracht door haar ex-man Dennis P. De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de man donderdag aangehouden op verdenking van moord. Het motief was hun relatiebreuk. Het koppel had de volgende dag een afspraak bij de notaris om hun echtscheiding af te handelen. Opvallend: de moeder van P. overleed tien jaar geleden in quasi dezelfde omstandigheden. Dennis P. ondernam donderdag een zelfmoordpoging in de gevangenis.

Barbara Ongena werd dinsdagavond dood teruggevonden in haar appartement in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas. Er had een korte brand gewoed maar de omstandigheden bleken meteen verdacht. Het vuur was ontstaan aan de matras van het bed maar de vrouw rookte niet en de rookmelder was meteen afgegaan. Bovendien had een getuige even voordien een man de flat zien verlaten. De verdenking viel meteen op Dennis P. van wie Barbara sinds enkele weken gescheiden leefde.

Donderdagochtend bracht een afstappingsteam van het parket en de onderzoeksrechter een bezoek aan het appartement. Blijkbaar was de bewijslast voldoende om de man nu officieel in verdenking te stellen. Alles wijst erop dat hij de vrouw gewurgd heeft en de moord daarna probeerde te verdoezelen door brand te stichten. Het koppel heeft samen twee zoontjes van 8 en 6 jaar. Ze zijn nu opgevangen door familie.

Verliefd geworden op voetbalcoach

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Elisa deJong

    Mss lukte de relatie met de coach niet en kreeg hij weer een kans, dat is nu allemaal voorbij deze kans, door deze gruwel laffe moord op de mamma van twee

  • Christine Laevers

    Mag ik antwoorden ? 'Dikwijls' haalt het niet bij het alarmerend hoog en toenemend aantal van moorden op vrouwen waarvan velen al eerder aangifte hadden gedaan bij de politie wegens huiselijk geweld (Jos Schepens). Het aantal mishandelde vrouwen is immens veel groter dan het aantal mishandelde mannen (John Deroo). Een scheiding hoort bij het leven. Er zijn momenteel heel veel samengestelde gezinnen. Gelukkig zijn er ook nog sportieve mannen met een fair play houding.

Lees meer