2 De vrouw verkeerde in een echtscheidingsprocedure met haar ex, en die man werd na de feiten opgepakt. Hij is vandaag aangehouden voor moord door de onderzoeksrechter.
RV De vrouw verkeerde in een echtscheidingsprocedure met haar ex, en die man werd na de feiten opgepakt. Hij is vandaag aangehouden voor moord door de onderzoeksrechter.

Barbara Ongena (33) kwam niet door brand om het leven: ex-man nu officieel aangehouden op verdenking van moord

De 33-jarige Barbara Ongena is wel degelijk vermoord en niet om het leven gekomen door de brand in haar flat in Sint-Niklaas. De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft donderdag haar ex-man Dennis P. aangehouden op verdenking van moord.

De jonge vrouw werd dinsdagavond dood teruggevonden in haar appartement in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas. Er had een korte brand gewoed maar de omstandigheden bleken meteen verdacht. Een getuige had even voordien een man de flat zien verlaten. Het vuur was ontstaan aan de matras van het bed, maar de vrouw rookte niet en bovendien was de rookmelder afgegaan. De verdenking viel meteen op haar ex-man Dennis P. De vrouw had hem pas een maand geleden verlaten, er liep een echtscheidingsprocedure.

Vanmorgen bracht een afstappingsteam van het parket en de onderzoeksrechter een bezoek aan het appartement. Blijkbaar was de bewijslast voldoende om de ex-man nu officieel in verdenking te stellen. Alles wijst erop dat hij de vrouw gewurgd heeft en de moord daarna probeerde te verdoezelen door brand te stichten. Het koppel heeft samen twee zoontjes van 8 en 6 jaar. Zij zijn nu opgevangen door familie.

Voor de deur van het appartement zijn intussen bloemen neergelegd door vrienden van het slachtoffer.

2
Kristof Pieters

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Vera Franck

    BABS was een toffe vrouw , ze deed haar werk graag en zag ook veel mensen doordat ze in het koopcentrum werkte ( schoppingcentrum ) ze was altijd vriendelijk . R.I.P BABS We zullen je missen .

  • bart vansteenkiste

    pascal us kan zoiets niet voorkomen , hoelang is geleden van en zekere nancy mestdag , en deze was nog getrouwd maar de man kon het niet verkroppen dat ze aan houde , hier zelfde liedje ze is nog niet gescheiden en 1 maand alleen wonen en al met een vreemde willen daten sorry man , maar dit is wel geen respect hebben als u uit een scheiding komt wacht dan liever 2 jaar en ga ver uit zijn beurt wonen , maar voorkomen kan u nooit.

Lees meer