3
Kristof Pieters

Buschauffeur van De Lijn redt leven van man door koelbloedig reanimatie op te starten

In Sint-Niklaas heeft een buschauffeur van De Lijn woensdagavond het leven van een man gered. Hij reanimeerde een bewusteloze man in het stationsgebouw.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De chauffeur stond met zijn bus aan de eindhalte op het Stationsplein in Sint-Niklaas en was even het stationsgebouw binnen gegaan voor een sanitaire stop. In de inkomhal van het station trof hij een bewusteloze man van rond de zestig aan. Het slachtoffer ademde niet meer en had ook geen hartslag meer. De buschauffeur aarzelde geen seconde en begon meteen met de reanimatie in afwachting van de komst van de ziekenwagen en MUG. Ook een brandweerploeg, die op terugweg was van een interventie, snelde ter plaatse. De brandweermannen namen het vervolgens over van de chauffeur die na zijn puike tussenkomst gewoon een nieuwe rit aanvatte. De reanimatie bleek succesvol. Het slachtoffer werd weliswaar in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

3
Kristof Pieters
3
Kristof Pieters

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Susie Casteleyn

    Super wat die mens gedaan heeft. Zou iets in ontvangst mogen nemen van onze burgemeester.

  • Yelene dekann

    Men ziet de chauffeurs van De Lijn zijn wel degelijk ok, die mensen doen ook maar hun job, zelfs meer dan dat, nen echte dikke proficiat man, bedankt dat u er was, eerlijk, dit verdient een bloemetje,ik hoop dat de lijn hem effectief in de bloemetjes zet en in het personeelsblad DE LIJN hieraan aandacht besteed

Lees meer