2
JVS

Drie op één dag: komende zondag Lentemarkt, Lekker Lokaal én Dag van het Park

Onder de noemer ‘Sint-Niklaas BUITENgewoon’ vinden komende zondag 19 mei drie evenementen plaats op de Grote Markt en in het stadspark: de Lentemarkt, Lekker Lokaal en de Dag van het Park.

Op de Grote Markt zetten 26 landbouwers en lokale handelaars zondag van 10 tot 17 uur hun streekproducten in de kijker. Van aardbeien, asperges en kaas tot chocolade, jenever, thee en vleeswaren: bezoekers kunnen er heel wat lekkers van eigen bodem ontdekken. Chef Edwin Van Goethem van sterrenrestaurant ‘t Korennaer uit Nieuwkerken laat er in zijn potten kijken tijdens een kookdemo van 15 tot 16 uur, met ingrediënten vers van de markt.

Nog op de Grote Markt die dag is de Lentemarkt, ook van 10 tot 17 uur, met een groot aanbod van bloemen en planten. Aan de Parklaan is er ook een plantenruilbeurs. De nieuwe stadsbeiaardier Kenneth Theunissen laat voor deze mooie lentedag zijn meest kleurrijke deuntjes op het marktpubliek los. Voor kinderen is er een springkasteel, een tractorparcours en nog heel wat animatie.

Vanaf 12 uur start in het stadspark ook de Dag van het Park, met veel muziek, infostands, circus, de tuttenboom en natuurlijk heel wat speelplezier voor kinderen. Tussen de Grote Markt en het stadspark zijn er ‘s middags huifkartochten om de grote oversteek te maken, met haltes voor het stadhuis en de parkingang aan de Parklaan.

2
JVS

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer