2 Zaakvoerder Patrick Poelman van taverne Het Kookpotje aan De Ster, bij een brand vorige zomer in de horecazaak.
PKM Zaakvoerder Patrick Poelman van taverne Het Kookpotje aan De Ster, bij een brand vorige zomer in de horecazaak.

Einde verhaal voor Het Kookpotje: “Te veel onzekerheid over voortbestaan. We kunnen niet blijven wachten”

Uitbaters verhuizen naar eigen locatie in Beeldstraat

Taverne-restaurant Het Kookpotje aan recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas is gesloten. De uitbaters waren de onzekerheid over de concessie van hun horecazaak beu. “We kunnen niet blijven wachten.” 

“We willen dit verhaal eigenlijk afsluiten en er niet meer op terugkomen. Het Kookpotje is verleden tijd. De concessie met AB InBev is voorbij. De provincie wil niet meer verlengen. We hebben om duidelijkheid gevraagd, maar die kunnen ze ons niet geven. We kunnen niet blijven wachten. We moeten denken aan de toekomst, aan die van ons én aan die van ons personeel. Daarom hebben we beslist om te verhuizen naar onze eigen locatie, vlak bij De Ster, in de Beeldstraat. Alle klanten worden geïnformeerd dat Het Kookpotje verleden tijd is en dat we verhuisd zijn”, aldus Patrick Poelman en zijn vrouw Le Thi Hong Theu, die zich nu concentreren op hun horecazaak La Horse in de Beeldstraat 10, waar voordien het bekende restaurant Malpertus was gevestigd. 
Hun frustratie zit diep. “We willen er weer geen negatief verhaal van maken, maar het is wel met pijn in het hart dat we dit hoofdstuk afsluiten.”

We willen dit verhaal afsluiten en er niet meer op terugkomen. Het Kookpotje is verleden tijd. De concessie met AB InBev is voorbij. De provincie wil niet verlengen. We hebben om duidelijkheid gevraagd, maar die kunnen ze ons niet geven. We moeten denken aan onze toekomst én die van ons personeel

Patrick Poelman en Le Thi Hong Theu

In 2015 namen ze de horecazaak aan De Ster over, toen nog gekend als De Houtmuis. In januari 2015 had de stad Sint-Niklaas het beheer van het recreatiedomein overgedragen aan de provincie, dat daarmee ook eigenaar van het horecapand werd. De provincie zette de concessie voor het horecapand verder met AB InBev, dat op zijn beurt met Het Kookpotje-uitbater Patrick Poelman een overeenkomst afsloot.

2 Twee jaar geleden investeerden de uitbaters nog in een nieuwe luchtballon van Het Kookpotje.
JVS Twee jaar geleden investeerden de uitbaters nog in een nieuwe luchtballon van Het Kookpotje.

Masterplan

Intussen is de provincie al geruime tijd bezig met een masterplan voor recreatiedomein De Ster. Daarmee wil het ook een toekomst uittekenen voor de horeca op en rond het domein. “En we willen ook de verouderde infrastructuur aan de kant van de Lange Rekstraat opwaarderen. De opmaak van het masterplan is bezig, de plannen worden uitgetekend. Het is de bedoeling om aan de kant van de Lange Rekstraat ruimte te reserveren voor een nieuwe horecazaak”, stelt gedeputeerde voor Recreatiedomeinen Annemie Charlier (N-VA). Tussen de provincie en AB InBev lopen onderhandelingen over een concessie voor die horecazaak. Zolang die gesprekken lopen, kan ook de onderconcessie niet verlengd worden, klinkt het bij AB InBev. De horecazaak aan de Lange Rekstraat blijft dus dicht, wellicht tot er duidelijkheid is over de plannen van de provincie.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer