3 De glazenwassers komen met een hoogtewerker de ramen van de appartementen poetsen in de Parkstraat.
JVS De glazenwassers komen met een hoogtewerker de ramen van de appartementen poetsen in de Parkstraat.

Grote wasbeurt voor woningen in Parkstraat
na sloopwerken stadhuis

De ramen van de gebouwen in de Parkstraat krijgen een grondige poetsbeurt, op kosten van de stad. Bij de sloopwerken voor de bouw van de nieuwe stadhuisvleugel is het in de straat behoorlijk stoffig geweest. “We hadden dit op voorhand beloofd aan de bewoners”, klinkt het.

Een firma is maandag gestart met een grondige wasbeurt in de Parkstraat. De ramenwassers zijn gestart aan de hoek van de Collegestraat en werken richting Onze-Lieve-Vrouwplein toe. “Dit is één van de acties die we ondernemen om de hinder door de bouw van de nieuwe stadhuisvleugel te beperken voor bewoners en handelaars”, klinkt het bij schepen Carl Hanssens (N-VA). “Deze grondige kuisbeurt hadden we al beloofd aan de bewoners bij de aanvang van de sloopwerken. De afbraak is nu achter de rug, dus dit is het goede moment.”

3
JVS

Hinder compenseren

Tijdens de sloopwerken voerden de stadsdiensten regelmatig al extra veegbeurten uit. De stad sluit niet uit dat er in een volgende fase van de grootschalige werken aan het stadhuis nog eens beroep wordt gedaan op de glazenwassers. “We zetten in op een goeie communicatie met de bewoners en handelaars. Dat wordt duidelijk geapprecieerd. De sloopwerken hebben hinder veroorzaakt. Dan is het aan de stad om iets terug te doen. Het wassen van de ramen is slechts één van die flankerende maatregelen. Ook de mogelijkheid om tussen 9 en 19.30 uur gratis te parkeren onder de Grote Markt maakt daar deel van uit. In totaal hebben we een budget van 50.000 euro vrijgemaakt voor die maatregelen tijdens de bouwwerken aan het stadhuis.”

Het bouwverlof is achter de rug en dus zijn ook de werken opnieuw van start gegaan. “We zitten op schema. De grondwerken duren nog ongeveer twee maanden. In oktober starten dan de ruwbouwwerken en zal de nieuwe vleugel stilaan vorm krijgen, te beginnen met de kelderverdieping.” 

3
JVS

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer