De Indringer is de eerste productie van Katelijn (tweede van rechts).
Foto Kristof Pieters De Indringer is de eerste productie van Katelijn (tweede van rechts).

Hoofdrol in en producer van eerste zelfgeschreven toneelstuk

Zonder enige ervaring een toneelstuk schrijven en in één ruk ook nog eens de hoofdrol vertolken en de volledige productie in eigen beheer nemen. Katelijn Van Hove uit Melsele levert met 'De Indringer' een wel erg opvallend visitekaartje af. "Het is eigenlijk tien jaar geleden begonnen met het volgen van een cursus creatief schrijven in Antwerpen", vertelt ze. "Toen ik september vorig jaar thuis moest revalideren van een sportblessure wou ik een boek maken maar omdat ik zoveel materiaal had aan dialogen is het een toneelstuk geworden. Ik heb de zaal van De Vlasbloem afgehuurd voor vier voorstellingen en vervolgens mensen aangesproken die in dit verhaal wilden meegaan."


Katelijn nam zelf de hoofdrol voor haar rekening en vond in Filip Van Moere, Ann Buytaert, Matthijs Melis en Lode Van De Velde haar tegenspelers. De regie is in handen van Michel De Sorte die al heel wat toneelervaring heeft. De vier voorstellingen zijn bijna uitverkocht."


De Indringer vertelt het verhaal van een psychologe die in conflict ligt met zichzelf omdat ze gevoelens heeft voor één van haar patiënten. Er zijn opvoeringen op 10,11, 17 en 18 februari om 20 uur in theater De Vlasbloem in de Gijselstraat in Nieuwkerken. Kaarten kosten 12 euro. Info: potgrondcollectief@gmail.com (PKM)

Lees meer