Het ongeval gebeurde op de busstrook in de Hofstraat.
Kristof Pieters Het ongeval gebeurde op de busstrook in de Hofstraat.

Meisje (15) komt met benen onder buswielen terecht: slachtoffer in levensgevaar

In de Hofstraat in Sint-Niklaas is vrijdagmiddag een meisje van 15 jaar onder de wielen van een lijnbus terechtgekomen. Dat gebeurde ter hoogte van de oversteekplaats aan de Boonhemstraat. De tiener werd een eindje meegesleurd en kwam met haar benen onder de wielen van de bus terecht. Aanvankelijk werd gemeld dat ze zwaargewond afgevoerd werd, maar intussen zou ze ook in levensgevaar verkeren.

Het ongeval gebeurde kort na 16 uur. Volgens de eerste vaststellingen was de tiener de straat net overgestoken aan het zebrapad ter hoogte van de Boonhemstraat. “Ze was al over toen de bus achter haar passeerde en haar heeft gegrepen”, zegt commissaris Dirk Oosterlinck van de politie Sint-Niklaas. “Mogelijk is ze blijven haken met haar schooltas.” Het meisje werd een heel eind meegesleurd en belandde vervolgens met haar benen onder de achterwielen van de bus. De chauffeur had aanvankelijk niks door en stopte pas een eind verder op aanmanen van voorbijgangers. De brandweer van Sint-Niklaas kwam ter plaatse met een interventietent voor het slachtoffer. Ze werd daarna met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Later op de avond werd gemeld dat het slachtoffer in levensgevaar verkeert.

De buschaffeur blies safe. Hij was met een lege bus vertrokken aan het station van Sint-Niklaas en was op weg naar Lokeren om daar aan zijn dienst te beginnen. 

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Van puymbroeck

    Dacht dat het daar zone 30 was niet ik hoop dat die chauffeur hier goed beseft wat hij die meid heeft aangedaan den drol !!!

  • Farah Axmed Fadumo

    ik zag alles toen het gebeurde want ik stond ook op de bushalte ik zag hoe ze op de grond lag ik hoop dat alles goed gaat

Lees meer