Tot en met zondag 5 april moet er niet meer worden betaald om te parkeren in Sint-Niklaas. Alleen voor de parkings Grote Markt en Stationsstraat gelden nog andere regels.
JVS Tot en met zondag 5 april moet er niet meer worden betaald om te parkeren in Sint-Niklaas. Alleen voor de parkings Grote Markt en Stationsstraat gelden nog andere regels.

Parkeerwachters krijgen andere taken: geen parkeercontroles meer tot zondag 5 april

Tot en met zondag 5 april zullen er in Sint-Niklaas geen controles meer plaatsvinden op het betalend parkeren.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas besliste om met onmiddellijke ingang de controles op het betalend parkeren tijdelijk op te schorten. Tot en met zondag 5 april zal er dus niet meer moeten worden betaald om te parkeren, zowel op straat als op het Hendrik Heymanplein, Zwijgershoek, Kokkelbeekplein, Kroonmolenplein en Schouwburgplein. 
Voor de centrumparkings Grote Markt en Stationsstraat, die worden uitgebaat door een private firma, is er geen parkeergeld verschuldigd op weekdagen van 19 uur tot 7 uur en tijdens het weekend.

Hygiëne

“De parkeerwachters hebben andere taken gekregen. Zo zullen zij streng toezien op asociaal en hinderlijk parkeren”, meldt de stad. “De opschorting is ook een hygiënische maatregel. De parkeerautomaten worden immers dagelijks gebruikt door heel wat mensen.” 

Lees meer