De oostelijke tangent zal de N70 met de E17 verbinden, langs de spoorlijn Sint-Niklaas-Mechelen. Voor de ontsluiting van het Europark-Zuid is wel een nieuwe oplossing nodig.
JVS De oostelijke tangent zal de N70 met de E17 verbinden, langs de spoorlijn Sint-Niklaas-Mechelen. Voor de ontsluiting van het Europark-Zuid is wel een nieuwe oplossing nodig.

Raad van State geeft groen licht voor oostelijke tangent

De realisatie van de oostelijke tangent in Sint-Niklaas kan worden verdergezet. De Raad van State heeft de nietigverklaring van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke tangent afgewend.

Tegen het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke tangent werden twee procedures aangespannen bij de Raad van State. Dat rechtsorgaan heeft daarover nu een beslissing genomen. 
In een eerste zaak, ingesteld door Saint Brice NV, de vennootschap achter Unigro, heeft de raad van state kennis genomen van de dading die vorige maand tussen de eigenaar, de stad en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werd getekend. Daardoor moest de Raad van State in dat dossier geen uitspraak meer doen.

In de andere procedure, die aanhangig werd gemaakt door de eigenaars van bedrijfsgebouwen in de Damstraat, volgde de Raad van State grotendeels het verslag van de auditeur, en wordt het tracé naast de spoorlijn Sint-Niklaas-Mechelen tussen de N70 en E17 volledig bevestigd. Dat meldt het stadsbestuur van Sint-Niklaas. “De ontsluitingsweg voor het Europark-Zuid wordt met inbegrip van de waterbuffers en de groenbuffer uit het RUP geschrapt. Deze weg met aanhorigheden werd destijds niet opgenomen in het plan-MER en was bijgevolg niet afdoende bestudeerd.”

De uitspraak is goed nieuws voor het dossier, zo stelt de stad. “Het project kan worden verdergezet. Voor de ontsluiting van het Europark-Zuid moet onderzocht worden waar deze best wordt gerealiseerd. Hiervoor zal zo spoedig mogelijk overlegd worden met AWV en de betrokken eigenaars.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer