Schepen Peter Buysrogge, Herleving-voorzitter Dirk Volckeryck en penningmeester Marc De Meester, aan de voetbalterreinen van sportcentrum Ter Beke.
JVS Schepen Peter Buysrogge, Herleving-voorzitter Dirk Volckeryck en penningmeester Marc De Meester, aan de voetbalterreinen van sportcentrum Ter Beke.

Stad en Herleving Sinaai sluiten huurovereenkomst voor gebruik voetbalvelden

Met een nieuwe huurovereenkomst tussen de stad en voetbalclub Herleving Sinaai moet het gebruik van de voetbalvelden in het sportcentrum Ter Beke in Sinaai voortaan heel wat efficiënter verlopen.

Tot nu toe moest Herleving Sinaai voor het gebruik van twee grotere en vier kleinere voetbalvelden per uur telkens een huurbedrag overmaken aan de stad. Het gaat niet om het hoofdterrein van de voetbalclub uit tweede provinciale, maar wel om de voetbalvelden voor trainingen en wedstrijden van de jeugd- en seniorenreeksen.
Die regeling zorgde voor heel wat extra administratief werk, wat voortaan tot het verleden behoort. Door de nieuwe huur- en gebruiksovereenkomst betaalt Herleving Sinaai nu een vaste maandelijkse vergoeding aan de stad, zoals ook de andere voetbalclubs SKN Sint-Niklaas in Nieuwkerken en FC Sint-Niklaas op Puyenbeke doen. “Bovendien maakt deze overeenkomst het ons ook mogelijk om de terreinen zelf intensiever te onderhouden, naast het basisonderhoud van de stad”, aldus Herleving Sinaai-voorzitter Dirk Volckeryck.

250 spelers

De club telt 19 ploegen, 250 spelers en 25 trainers en is met de jeugd actief van de U6 tot U21. “Het is dus goed dat er een sterke administratieve vereenvoudiging komt voor Herleving”, aldus schepen voor Sport Peter Buysrogge (N-VA).
De stad blijft instaan voor het basisonderhoud van de velden, de afsluitingen en de lichtinstallaties en zal ook eigen activiteiten, zoals jeugdsportkampen, op de terreinen kunnen blijven organiseren. De club zal ook andere clubs en scholen laten sporten op de terreinen, zoals clubs uit het dames-, jeugd- en amateurvoetbal die momenteel al vaste gebruiker zijn. 

Wat er nog zit aan te komen in het sportcentrum Ter Beke is nieuwe ledverlichting én een buitenfitness. 

Lees meer