Kristof Pieters

Stad vraagt uitleg aan Infrabel na treinongeval Sinaai: “Geen transporten meer met gevaarlijke stoffen op grondgebied in afwachting van grondige evaluatie”

Het Sint-Niklase stadsbestuur vraagt Infrabel om uitleg na het ongeval met een goederentrein in Sinaai op 9 mei. Zolang het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval niet is afgerond, vraagt de stad ook om geen transporten met gevaarlijke stoffen meer op het grondgebied te laten passeren.

Bij het treinongeval van vorige week donderdag tussen Belsele en Sinaai vielen er geen gewonden, maar was de schade aan het spoor en in de omgeving aanzienlijk. Het Sint-Niklase stadsbestuur heeft deze week een brief gestuurd naar Luc Lallemand, CEO van Infrabel. “Het treinongeval heeft tot grote ongerustheid geleid over de veiligheid van goederentransporten op ons grondgebied, zowel bij het stadsbestuur als bij de lokale bevolking”, klinkt het in de brief. “We rekenen dan ook op een grondig onderzoek: hoe is het ongeval kunnen gebeuren, welke acties werden ondernomen door alle spoordiensten en waren deze adequaat? Welke remediërende maatregelen zijn er al genomen en zullen er nog genomen worden om zulke ongevallen in de toekomst te vermijden?”

De stad wijst ook op de schade. “We rekenen erop dat de door alle betrokkenen geleden schade op korte termijn zal worden vergoed. En zolang er geen grondige evaluatie is gebeurd, vragen we om geen transporten met gevaarlijke stoffen meer te laten doorgaan op ons grondgebied.” 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer