7 De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet veel meer doen dan de resten nablussen.
Kristof Pieters De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet veel meer doen dan de resten nablussen.

Tuinhuis in Hooimanstraat gaat in vlammen op

In de achtertuin van een woning in de Hooimanstraat in Sinaai heeft maandagochtend een korte maar felle brand gewoed. Een tuinhuis, een hobbyserre, en een stuk van de haag werden hierbij in de as gelegd.

Het vuur werd omstreeks 10.30 uur opgemerkt door buren. De eigenaar zelf was op dat moment niet aanwezig. De buurman wou nog een bluspoging ondernemen maar moest die al snel staken omdat de vlammen metershoog oplaaiden. Op enkele minuten stonden zowel de serre als het tuinhuis met inboedel volledig in lichterlaaie. Omdat er ook enkele tuinmachines en brandstof aanwezig waren, werd het vuur nog meer aangewakkerd. Omdat er kans was op overslag naar de woning, werden zowel de brandweerpost van Sint-Niklaas als die van Stekene gealarmeerd. De hulpdiensten konden bij aankomst enkel de brandende resten afblussen. Zowel de serre als het tuinhuis werden volledig verwoest. Enkel een kippenhok kon gevrijwaard worden. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is niet gekend. Mogelijk gaat het om zelfontbranding. Door de interventie was de Hooimanstraat gedurende een half uur in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer