JVS

Vervoerregio Waasland van start: grotere rol voor lokale besturen

De bestuurlijke vervoerregioraad Waasland is van start gegaan. Daarmee krijgen de lokale besturen voortaan meer zeggenschap over welk mobiliteitsaanbod er nodig is per regio.

Vlaanderen wordt ingedeeld in 15 vervoerregio’s. De vervoerregio Waasland is daar één van. Maken er deel van uit: Kruibeke, Temse, Waasmunster, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Moerbeke-Waas, Lokeren en Zele. Beveren en Zwijndrecht maken deel uit van de vervoerregio Antwerpen, maar worden ook voor het Wase overleg uitgenodigd. Interwaas faciliteert de vervoerregioraad Waasland als intercommunale voor streekontwikkeling.

De lokale besturen spelen een grotere rol. Gemeenten gaan samen met de gewestelijke instanties - het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, het Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn en De Vlaamse Waterweg - de mobiliteitsuitdagingen voor hun regio aanpakken. “Samen kiezen ze voor een gezamenlijke, multimodale aanpak. Ze bepalen de investeringsprioriteiten voor de fiets, de weg en de waterweg, ze duiden de werkpunten aan voor een betere verkeersveiligheid en doorstroming en ze tekenen ook samen het openbaar vervoer uit”, klinkt het.

De vervoerregioraad Waasland wordt getrokken door de Wase schepenen van mobiliteit en de beleidsmedewerkers mobiliteit. Tijdens het eerste overleg werd Carl Hanssens (N-VA-, schepen van Mobiliteit in Sint-Niklaas, unaniem verkozen tot co-voorzitter naast voorzitter Eric Sucaet van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer