VIDEO. Spectaculaire crash aan verkeerslichten op Leopold II laan

Bij een zwaar ongeval op de Leopold II-laan in het centrum van Sint-Niklaas zijn zaterdagmiddag meerdere gewonden gevallen. De materiële schade was aanzienlijk. Het rijbewijs van de chauffeur die de aanrijding veroorzaakte werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Voorafgaand aan het ongeval was al een melding gemaakt van gevaarlijke rijgedrag.

Het spectaculaire verkeersongeval gebeurde zaterdagmiddag rond kwart voor twaalf. De bestuurder van een zware Mercedes kwam aan hoge snelheid uit de tunnel onder het Stationsplein gereden en merkte een korte file van wagens te laat op. De voertuigen stonden te wachten voor de verkeerslichten aan de rotonde van de Driekoningenstraat. De witte Mercedes reed in op het laatste voertuig in de rij, eveneens een Mercedes. Deze werd door de hevige klap tegen nog twee andere wagens gekatapulteerd. Ook een verkeersbord moest er aan geloven. Brandweer, politie, drie ziekenwagens en een MUG-team snelden ter plaatse, maar ondanks de enorme ravage bleek gelukkig niemand van de slachtoffers er ernstig aan toe te zijn. Er werden verschillende inzittenden afgevoerd maar iedereen mocht na verzorging nog dezelfde dag het ziekenhuis verlaten.

De brandweer van Sint-Niklaas had wel heel wat opkuiswerk. De rijbaan van de Leopold II-laan lag over een afstand van zo’n vijftig meter bezaaid met brokstukken, glas en olie. De politie sloot de straat een tijdlang in beide richtingen af en leidde het verkeer om. Er ontstond beperkte verkeershinder in de omgeving van het station.

De politie van Sint-Niklaas had voorafgaand aan het ongeval reeds een melding gekregen van gevaarlijke rijgedrag ter hoogte van Vijfstraten. Het ging om dezelfde witte Mercedes die even later crashte op de Leopold II-laan. Volgens de melder reed de chauffeur roekeloos aan zeer hoge snelheid en bracht hij andere weggebruikers in gevaar. Op last van het parket van Oost-Vlaanderen werd het rijbewijs van de bestuurder, een veertiger uit Sint-Niklaas, onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er wordt wel nog onderzocht of een medisch probleem bij de chauffeur mogelijk mee aan de basis kan liggen van het ongeval.

6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters
6
Kristof Pieters

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Freddy Van de Velde

    Onaangepaste snelheid ?

  • Febe Chapin

    30 jaar geleden zouden er zeker en vast mensen overleden zijn aan een ongeval van dit kracht. Ze mogen hun levens dankbaar zijn aan de strengere regels rond autoveiligheid. De katapult reactie/effect in dit ongeval is ook een gevolg van die schuine borduur. Die moeten dringend weg!

Lees meer