Getty Images

Winkeldief en afpersers opgepakt en aangehouden

In Sint-Niklaas zijn zaterdagmiddag een winkeldief en twee afpersers opgepakt. Ze werden allen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde en aangehouden.

De winkeldief werd zaterdagmiddag rond 14.30 uur betrapt bij een diefstal in de winkel AS Adventure in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas. Hij gaf een duw aan een winkelbediende, maar kon door een lid van het veiligheidspersoneel staande worden gehouden. De dief, een man van Poolse nationaliteit, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde en aangehouden. De buit kon worden gerecupereerd.

Nog in Sint-Niklaas werden zaterdagmiddag rond 16.30 uur twee personen opgepakt die een bezoeker van de Reinaert Galerij hadden bestolen en afgeperst. Het slachtoffer moest een halsketting en een tasje met geld afgeven en werd ook verplicht om geld af te halen.  De twee verdachten konden gevat worden dankzij twee getuigen, winkeliers uit de Reinaert Galerij,  die de daders achtervolgden. Eén van hen kreeg hierbij een klap op het hoofd. Dankzij hun optreden konden de daders wel gevat worden. Ze  zijn geen onbekenden voor de politie. De twee werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

Lees meer