2 Wannes Hubloux stond model voor de foto.
Mozkito Wannes Hubloux stond model voor de foto.

Gemeente verspreidt 3.000 condooms

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil met de campagne 'Trek het je aan' jongeren bewust maken van de gevaren van onbeschermde seks en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's).

De voorbije jaren organiseerde de gemeentelijke werkgroep Volksgezondheid al enkele sensibiliseringscampagnes. Op vraag van de jeugddienst kozen ze dit jaar om iets te doen voor de jongeren. "Seks en praten over seks is al lang geen taboe meer", zegt schepen voor Jeugdwerking Bart Keymolen (CD&V). "Maar praten over de gevolgen van onbeschermde seks wel." De huisartsen die in de werkgroep zetelen, bevestigen dat er nog hele wat misverstanden bestaan rond soa's. "De jeugd durft seksueel overdraagbare aandoeningen banaliseren", zegt huisarts Wendy Vander Motten. "Het is de bedoeling dat door de campagne het onderwerp minder taboe wordt en de drempel om naar een huisarts te stappen verlaagt."


De campagne draait vooral rond de ludieke campagnefoto die fotograaf Jente Boone maakte. Wannes Hubloux, die ook in de jeugdraad zit, poseert op de foto. "Die foto is al een hele tijd geleden genomen", zegt Wannes. "Opeens kreeg ik een mailtje met de vraag of ze die foto mochten gebruiken voor de sensibiliseringscampagne. Ik heb niet getwijfeld en meteen ja gezegd."


De gemeente liet drieduizend condoomhoesjes maken waarop het campagnebeeld terugkomt. De condooms worden tot eind oktober uitgedeeld op fuiven. Op 23 oktober ovindt een afsluitmoment plaats. Info: www.sint-pieters-leeuw.be/soatrekhetjeaan. (BKH)

2 Drieduizend condoompakjes worden verspreid.
Mozkito Drieduizend condoompakjes worden verspreid.

Lees meer