De gemeentescholen in Sint-Pieters-Leeuw kunnen met extra laptops aan de slag.
Getty Images De gemeentescholen in Sint-Pieters-Leeuw kunnen met extra laptops aan de slag.

Gemeentescholen starten nieuw jaar met tien extra laptops voor de leerlingen

De gemeentescholen Den Top, Wegwijzer en ’t Populiertje digitaliseren verder en dus investeerde het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw in nieuwe laptops. Er werden 31 nieuwe exemplaren aangekocht.

“We willen als gemeente inzetten op de digitalisering van het onderwijs”, zegt schepen van Onderwijs An Speeckaert (CD&V). “Ook de communicatie tussen school en ouders zal vanaf nu in onze gemeentescholen digitaal verlopen via smartschool . Op die manier willen we efficiënter en milieuvriendelijker communiceren. Op vraag van ouders die minder vertrouwd zijn met de digitale wereld, blijft de optie om te kiezen voor een papieren communicatie wel mogelijk.”

Elke school kan dus rekenen op tien nieuwe laptops waarbij de leerlingen dan ook digitaal aan de slag kunnen in de klas. Ook in het kleuterschooltje Puur Natuur wordt een laptop geïnstalleerd. Zo kunnen ook de kleuters al aan de slag met een laptop.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer