Collega's van het gemeentebestuur helpen schepen voor Kinderopvang Bart Keymolen (tweede van rechts) met de eerstesteenlegging.
Foto Mozkito Collega's van het gemeentebestuur helpen schepen voor Kinderopvang Bart Keymolen (tweede van rechts) met de eerstesteenlegging.

Negenmanneke krijgt nieuw kinderdagverblijf

Naast basisschool De Groene Parel in de wijk Negenmanneke opent volgend jaar een nieuw kinderdagverblijf de deuren, met plaats voor 36 kindjes. Gisteren werd de eerste steen gelegd.

Het kinderdagverblijf wordt langs de Albert Van Cotthemstraat opgetrokken. Daar tekende projectontwikkelaar Montreal eerder al voor de bouw van een nieuwe school voor De Groene Parel, en zeventig woningen en appartementen. Die nieuwe school van het GO! staat er inmiddels en nu kan er ook gestart worden met de bouw van het kinderdagverblijf. "De nood aan extra kinderopvang is natuurlijk groot in onze gemeente", zegt schepen voor Kinderopvang Bart Keymolen (CD&V). "We kregen al een eerste erkenning voor achttien plaatsen en ontvingen zopas ook het goede nieuws dat er een nieuwe subsidiëringsronde opgestart wordt. Daarbij vragen we nog eens achttien plaatsen aan, zodat we hier op termijn 36 kindjes kunnen opvangen." Een goede zaak, want in totaal kan slechts een vijfde van de kinderen van wie de ouders aankloppen bij de gemeente, ook effectief aan een plaats geholpen worden.


Gisteren legde het gemeentebestuur de eerste steen op het terrein naast de school, en werd de aankoopakte ondertekend. Sint-Pieters-Leeuw investeert 800.000 euro in het kinderdagverblijf. Dat zal overigens het derde zijn dat de gemeente inricht, naast 'Jip en Janneke' en 'Kortjakje', waar Kind&Gezin respectievelijk 23 en 36 plaatsen erkende. Het nieuwe kinderdagverblijf zal normaal midden volgend jaar de deuren openen. De werken zullen tweehonderd werkdagen duren. (BKH)

Lees meer