Het filiaal van Delhaize in Shopping Pajot langs de Bergensesteenweg.
Mozkito Het filiaal van Delhaize in Shopping Pajot langs de Bergensesteenweg.

Rookontwikkeling in magazijn van Delhaize door lekkende koolstofdioxideleiding

De brandweerzone Vlaams-Brabant West is woensdagavond bijna anderhalf uur in de weer geweest met een koolstofdioxide lek in het Delhaize-filiaal in Shopping Pajot. Het defect ontstond aan de koelinstallatie waardoor verschillende producten weggehaald moesten worden.

Het incident deed zich woensdagavond rond 19 uur voor in de winkel van Delhaize langs de Bergensesteenweg. De frigo’s in het magazijn vielen uit en er ontstond een hevige rookontwikkeling. De brandweerzone Vlaams-Brabant West snelde ter plaatse en kon uiteindelijk achterhalen dat de rook afkomstig was van een lekkende CO₂-leiding. Er bleek dus geen sprake te zijn van brand. Delhaize startte een interne noodprocedure op en liet een koelwagen aanrukken om onder meer vleesproducten uit de koelcellen in te stockeren. Het is niet duidelijk wat de gevolgen voor de winkel zijn. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer