Foto Mozkito

Studentes willen jeugdhuis herlanceren

Drie studentes communicatiemanagement blazen Jeugdhuis Twidrio in Sint-Pieters-Leeuw nieuw leven in. Het jeugdhuis dreigde een stille dood te sterven maar Eline Van Autreve (25), Doreen Wuyts (23) en Anneleen Vande Voorde (22) leveren als eindwerk de herlancering van Twidrio af.

Jeugdhuis Twidrio opende in 2001 de deuren in het Vlaams Trefcentrum Laekelinde aan de Lotstraat. Het jeugdhuis lokte in de beginjaren jongeren uit Leeuw en omstreken maar de laatste maanden was Twidrio amper open. Eline, Doreen en Anneleen willen daar verandering in brengen en hangen er meteen hun eindwerk aan op.


De drie studentes organiseerden gesprekken met de huidige kern van Twidrio. "De oude garde van Twidrio wil graag de fakkel doorgeven en volgens ons zijn er zeker jongeren die van dit jeugdhuis iets willen maken. Vrijdagavond organiseren we een evenement. Met 'Refresh' willen we de nieuwe naam lanceren. De naam Twidrio heeft niet zo'n goed imago bij de jongeren en dus hebben we hen zelf namen laten bedenken", legt Anneleen uit. Vanaf 21 uur zijn de jongeren er welkom. Met Heartbeat Movement, Baguette Sans Sauce, Double D en Lucas Caroso als dj's wordt benadrukt dat alle genres mogelijk zijn in het jeugdhuis. (BKH)

Lees meer