3 Hilde Vautmans vestigt de aandacht op haar negenpuntenplan, waarmee ze de boeren wil helpen.
Karolien Coenen Hilde Vautmans vestigt de aandacht op haar negenpuntenplan, waarmee ze de boeren wil helpen.

‘Boerendochter’ Hilde Vautmans gaat met tractor op campagne

Net voor de verkiezingen plegen politici wel eens gekke dingen te doen. Europarlementslid Hilde Vautmans (open Vld) trok woensdag met de tractor op campagne. “Ik ben een boerendochter en dat steek ik niet onder stoelen of banken.  Ze organiseerde een tractortocht doorheen Sint-Truiden en hield halt bij tal van land- en tuinbouwers om met hen te praten over de problemen in de sector.

“Rechtstreeks in gesprek gaan met de landbouwers is cruciaal om zo snel mogelijk oplossingen te vinden voor de moeilijkheden die zij ervaren. Ik ben zelf boerendochter en weet hoe hard de stiel kan zijn, daarom dat ik onze boeren waar nodig wil ondersteunen”, zegt Hilde Vautmans (open Vld). “Zo trek ik naar de kiezer met een negenpuntenplan, dat werd gestemd door 100 land- en tuinbouwers. Die actiepunten kunnen we alleen realiseren als we samenwerken op het Vlaams, federaal én Europees niveau. De afgelopen jaren heb ik onze landbouwers vertegenwoordigd in de commissie Landbouw in het Europees Parlement, maar er is nog veel werk aan de winkel. Nu meer dan ooit, zijn gerichte maatregelen noodzakelijk. Daarom vraag ik hun stem, zodat ik hen ook de komende vijf jaar kan verdedigen vanuit Brussel en Straatsburg.”

3
Karolien Coenen
3
Karolien Coenen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer