Jong als oud kan zondagnamiddag kennismaken met de meest uiteenlopende sporten
RV Jong als oud kan zondagnamiddag kennismaken met de meest uiteenlopende sporten

‘Buurt in Beweging’: proeven van meer dan 15 sporten op domein school Momentum Nieuw-Sint-Truiden

Zondag  is het domein van school Momentum op Nieuw Sint-Truiden het decor van het gezellige evenement ‘Buurt in Beweging’. Zowel jong als oud kan er een hele namiddag lang kennismaken met de meest uiteenlopende sporten. Tussendoor bedienen de buurtverenigingen iedereen met smakelijke drankjes en hapjes.

Iedereen kan aan sport doen. En dat het niet altijd een inspanning hoeft te zijn, kan je ontdekken op het buurtsportevent van de stad Sint-Truiden. Op het domein van school Momentum kunnen bezoekers op zondag 12 mei van 13u tot 17u alledaagse en minder alledaagse sporten uitproberen.

“Tijdens ‘Buurt in Beweging’ organiseren we wedstrijdjes en demonstraties van meer dan 15 verschillende sporten, gaande van het traditionele voetbal en badminton tot initiaties Freerunning, Archery Tag, Jiujitsu en schermen. Echt elke leeftijd vindt er een sport op maat. En na al dat sporten, kunnen deelnemers de dag afsluiten aan de bar en terwijl genieten van een spetterend optreden van ‘The Jameson Brothers’”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

“Met het buurtsportevent mikken we vooral ook op de jeugd. Zo is er voor de allerjongsten een Multimovezone waar ze spelletjes kunnen spelen, springen, knutselen en fietsen. Het belang van beweging voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren kan namelijk niet overschat worden. Via een mix van laagdrempelige en verrassende activiteiten geven we de jeugdige bezoekers nu de kans om in hun eigen vertrouwde buurt aan sport te doen”, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer