2 Aan een boom op de vaste parkeerplaats van Maarten Vaes staat momenteel deze collage om Maarten te herdenken.
Birger Vandael Aan een boom op de vaste parkeerplaats van Maarten Vaes staat momenteel deze collage om Maarten te herdenken.

"Deze pijn heb ik nog nooit gevoeld"

MAARTEN VAES (19) BEZWIJKT AAN VERWONDINGEN NA AUTO-ONGEVAL

Maarten Vaes (19) is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. De Truienaar raakte vorige week donderdag zwaargewond bij een verkeersongeval op de Borgwormsesteenweg in Sint-Truiden. Een week later is de jonge voetballer van RDK Gravelo uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen. "Dit is een pijn die ik nog nooit heb gevoeld", stelt zijn vader in een emotioneel bericht op Facebook.

Die bewuste donderdagavond was Maarten omstreeks 21.15 uur op de terugweg van de voetbaltraining. Hij raakte om onduidelijke redenen van de baan, ging over de kop en kwam in de berm terecht. Met ernstige verwondingen werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis in Sint-Truiden. "Vrienden hebben ons verteld dat Maarten niet gedronken had", liet een familielid toen nog weten.

2
Birger Vandael

Steunacties

Sinds de jongeman vocht tegen zijn verwondingen, waren de steunacties niet op twee handen te tellen. Zo hield een dj op een lokale fuif een minuut stilte voor Maarten en lieten honderden mensen een virtueel kaarsje branden. Bij voetbalclub STVV werd er tegen Oostende in minuut 19 geapplaudisseerd voor Thomas Buffel en zijn Stephanie, maar ook 'Maarten is een kanarie' gescandeerd. In de tribunes hing het spandoek 'Vaes de baas, altijd present'. Maarten was immers lid van de supportersclub 'Spionkop Geel-Blauw' en ging regelmatig mee naar uitwedstrijden van STVV. Aan de SOLV Tuinbouwschool werden bij zijn parkeerplaats foto's en kaarsen gezet en ook bij minivoetbalclub 'Los Frèros' waar Maarten speelde, werd zijn nummer 7 geëerd. Zelfs in een Carrefour in Ordingen werd een steunbetuiging op een scherm geplaatst.

Facebook

Een Facebookpagina met meer dan 2.800 volgers verzamelde netjes alle steunbetuigingen en gaf ook regelmatig updates over de toestand van Maarten. Woensdag werd er nog bericht dat Maarten was overgebracht naar het ziekenhuis in Leuven. Zijn situatie werd beschreven als 'positief stabiel'. Helaas heeft Maarten zijn laatste strijd niet kunnen winnen.


In een emotioneel Facebookbericht neemt zijn vader Erwin afscheid van zijn zoon: "Mijn zoon heeft vannacht om 3.15 uur zijn strijd verloren. Mijn levensvreugde is zoek. Ik weet niet waar ik momenteel ben. Of toch wel, dit is de hel, maar ik ben fier dat mijn zoon in de hemel over mij zal waken. Vaarwel jongen, ooit zullen onze paden kruisen en zal jouw hand de mijne voelen. Dank nog voor jullie steun. Zeker de steun van Jonas en mijn partner Lili houden mij nog hier."

Levensgenieter

Ook Maarten Clerinx, de beste vriend van Maarten, is diep bedroefd door het overlijden van zijn vriend. "Ik ga hem echt herinneren als een levensgenieter. Hij was iemand die van de kleinste dingen genoot en dat is één van de vele dingen die ik ook van hem heb geleerd... Hij toverde zelfs op mijn slechtste dagen een lacht op mijn gezicht. Hoe hij mensen aan het lachen kon brengen, kon niemand anders. Hij maakte mensen gelukkig. Veel mensen gaan hem missen. Zo iemand vind je niet meer."

Lees meer